Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

UV-védelem nyáron: Így óvd meg a hajad

UV-védelem nyáron: Így óvd meg a hajad

Itt a kánikula, és mi élvezzük a napfényt. De vajon a hajad is örül a forró napsugaraknak? UV-védelem nélkül biztosan nem! Megmutatjuk, hogy mit kell tenned az egészséges hajért nyáron!

 

 

Mit tesz a hajjal a napfény?

A napfény roncsolja a haj szerkezetét, kiszárítja a hajat, és emellett a színét is fakóbbá teszi. Ezzel nagyjából eddig is tisztában lehettél. De mi áll ennek a folyamatnak a hátterében? Az, hogy a napban található UVA és UVB sugárzás reakcióba lép a hajban lévő melaninnal, amely a hajszínért felelős. Ennek a kémiai reakciónak az eredménye az, hogy a haj elkezd fakulni.

Mi történik még? A napfény roncsolja a hajat felépítő fehérjét, a keratint. Ennek köszönhetően a haj szerkezete sérül, elveszti a hidratáltságát, ezért ilyenkor lesz tartás nélküli, száraz és töredezett a haj. Drótszerű állag, látványos töredezés és szárazság jellemzi azt a hajkoronát, melyet túl erős napsugárzás ért. Ez ellen mindenképp tenned kell! A megoldás ilyenkor a megelőzés és a tudatos ápolás. A legfontosabb, hogy a hiányzó nedvességet visszapótoljuk, hajolajokkal és hajban maradó ápolókkal.  

Hogyan védd a hajad az UV-sugárzás ellen?

Mit tegyél pontosan az egészséges hajért? Nézzük!.

Sok folyadék fogyasztás

A sok folyadék globálisan fontos lehet meleg időben, hiszen az egész szervezetre kihat. Pont emiatt függ össze a hajad állapotával is. A megfelelő folyadékbevitellel serkented az anyagcserét, javítod a mikrokeringést, és belülről hidratálod az egész szervezeted, így a hajad is. Tehát mind az étkezés és vitaminok, mind pedig folyadék szempontjából is számít, hogy mit és mennyit viszel be. 

Mechanikus védelem: trendi szalmakalap, sapka, bármi

A legegyszerűbb megoldás a hagyományos megoldás: kalap. Szalmakalap, vagy trendi kendő, mindegy, de valamivel védd meg a hajad a napfénytől. Főleg nyaraláskor, mikor nagy eséllyel délebbre vagy, és sok időt töltesz a szabadban. Mert hogy máshogy lehetne megvédeni a hajat a napfénytől, mint azzal, hogy egyszerűen eltakarod. Legalább a legmelegebb időszakokban.

Azért javasoljuk egyébként a szalmakalapot, mert kialakításánál fogva jobban szellőzik, ez pedig sokat számíthat a nagy melegben, és a hajadnak, fejbőrödnek is jobb. 

UV-szűrős sampon és balzsam

A nyári időszakban az UV-szűrős sampon és balzsam használata is fontos. Persze ezeknek a profi kozmetikumoknak a használata még nem zárja ki a kalapot, az árnyékba vonulást, hiszen jobb biztosra menni. Mindenesetre ha jó minőségű terméket választasz, javulnak az esélyeid. Hogy mi mit javaslunk? Például a Maria Nila Structure repair csomagja, melyben Colour Guard Complex található. Ennek kifejezetten az a szerepe, hogy megvédje a hajat káros hatásoktól, és csökkentse a hajszín kopását, melyet az UV-sugárzás is okoz. 

Hajban maradó hajápolók és pakolások 

Ha már elkezdted érezni a nap káros hatását a hajadon, akkor érdemes felturbóznod a hajad ápolását. Különböző száraz hajra szánt pakolások, balzsamok, vagy épp a Maria Nila hajban maradó hajápoló  segíthet rajtad, mely az előbbi UV-szűrős sampon és balzsam tesója. De persze ne feledkezzünk meg az Olaplex hajkötéssokszorozóiról sem! Fontos hogy két hajmosás között is ápoljuk a hajat, mert így tudjuk megőrizni a puhaságát.

Az Olaplex termékek fodrászszalon minőségűek, hajkötéssokszorozói pedig visszaállítják a haj eredeti struktúráját, molekuláris szinten hatnak. Elképesztő regeneráló hatásuk van. Nyáron a dehidratált hajnak a No.8 antioxidánsokban gazdag hajban maradó szérumra van szüksége. Ugyanis ez a leghatékonyabb hajápoló, főleg, ha kiegészítjük a No.8 intenzív hajápoló maszkkal. Ha jártál már profi fodrászszalonban, ahonnan kilépve érezted a wow érzést, nem csak a frizurád, hanem hajad állapota, mondhatni újjászületése miatt, akkor a fodrászod Olaplexet használt! Ha nagyon leépítette a hajadat a nyaralás és a nagy koncentrációjú UV-sugárzás, akkor neked erre a márkára van szükséged! 

Figyelem! Nyaraláskor ne csak az erős napsugárzás, hanem bizony a sós víz dehidratáló képessége is károsítja a hajat, ezért a hajban maradó szérumok és hajápoló maszkok használata ilyenkor fokozottan indokolt! A sós tengervizet pedig fürdés után azonnal öblítsd ki a hajadból! Ha teheted, rögtön ezután jöhet is a pakolás!

Ha megfogadod a tanácsainkat, akkor biztos lehetsz benne, hogy puha és fényes marad a hajad egész nyáron! Használj professzionális termékeket, figyelj oda a hajad ápolására, és garantált lesz a ragyogóan fényes hajzuhatag!