Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vékonyszálú haj ápolása

A vékonyszálú haj sokkal sérülékenyebb, mint a vastagszálú, ezért különösen óvatos bánásmódot igényel. Vékonyszálúhajúnak lenni azt jelenti, hogy hajszálaid vékonyak és puhák szemben az erős, vastaghajúakkal. Ha úgy érzed hajad finom és szeretnéd óvni a sérülésektől, változtatni kell néhány dolgon hajápolási szokásodban. Már pár hét elteltével érzékelhető lesz a változás. Hajad erősebb és egészségesebb lesz.

 

  1. Hajmosás

 

Csak minden másnap moss hajat!

Bármilyen is legyen hajtípusod, általánosságban elmondható, hogy egyáltalán nem szükséges naponta megmosni. Ha vékonyszálú hajad van, a napi hajmosás erősen károsító hatással lehet rá. Törekedj a kétnaponta történő hajmosásra, így hajad kevésbé teszed ki igénybevételnek, kevésbé válik töredezetté.

 

Használj olyan volumen növelő sampont, ami tartást ad hajadnak!

Tartást adó sampon használatával hajad sokkal vastagabbnak fog tűnni. Ne ijedj meg, ezek a samponok úgy lettek kifejlesztve, hogy bár tartást adnak hajadnak mégsem nehezítik el. Ha igazán jó minőségű sampont szeretnél használni, kérd fodrászod segítségét a választásban. Elvégre az autóalkatrészeket sem a sarki fűszeresnél szerzed be!

 

Kerüld a száraz hajra fejlesztett samponokat!

Ezek, ugyanis inkább az erős, vastagszálú hajra lettek kifejlesztve, míg a vékonyszálú hajat elnehezítik.

  • A B5 vitamint tartalmazó termékek segítenek jobb tartást adni a hajnak

 

Használj mélytisztító sampont hetente egyszer!

A mélytisztító sampon segítségével hatékonyan távolíthatod el hajadból a felhalmozódott hajápoló termékek maradványait, melyek a hajad elnehezedését okozzák.

 

Csak egy kevés, de volumen növelő kondicionálót használj!

Visszatérő probléma a vékonyszálú hajjal rendelkezők esetében, hogy nem eléggé fénylő és selymes a hajkorona, ami sajnos sok esetben gyenge is egyben. A túlzott kondicionáló használat lehet az egyik oka annak, hogy a haj erőtlennek tűnik. Igyekezz csökkenteni az általad használt balzsam mennyiségét, felvitelkor pedig főként a hajvégekre fókuszálj. Így elkerülheted hajad elnehezedését.

 

Használj szárazsampont, vagy styling port!

Vékonyszálú hajjal rendelkezők gyakran tapasztalják, hogy hajuk gyorsan zsírosodik. Ahhoz, hogy meg tudd hosszabbítani a két hajmosás közt eltelt időt, használj szárazsampont. Egy kis adagot fújj hajadra, majd az ujjaid segítségével oszlasd el hajad zsíros részein. Ne feledd, a szárazsampon használata nem helyettesíti a hajmosást!

 

  1. Szárítás

 

Hajszárítás? Csak gyengéden!

A nedves haj sokkal sérülékenyebb, törékenyebb, mint a száraz. Miután végeztél a hajmosással ne nyúlj egyből a hajszárító után.  Először óvatosan nyomkodd ki a fölösleges vizet hajadból egy törölköző segítségével. Ne dörzsöld hajad a törölközővel, mert az hajad töredezettségéhez vezethet, kócossá válik és sokkal nehezebb lesz utána kifésülnöd és kiszárítanod.

Welovehair tippek:

  • Ha teheted hagyd, hogy hajad magától száradjon meg. Ez a lehető legjobb módja a „hajszárításnak”.
  • Ne fésüld hajad mikor még nedves, hajad, ugyanis sokkal sérülékenyebb. Ezért igyekezz mindig akkor fésülködni, mikor hajad már megszáradt. Használj széles fogú fésűt vagy bontó kefét, hogy még kíméletesebb légy hajaddal.

 

  1. Hajformázás

 

Használj habot vagy styling sprayt!

Ha rendszeresen használsz hajformázó termékeket, használj habot, vagy styling spray-t. Ezek a hajformázók, ugyanis nagyon könnyedek, nem nehezítik el hajad.

Ezzel szemben a különböző krémek, szérumok elnehezítik a hajad, amitől az sokkal erőtlenebbé válik.

Welovehair tippek:

  • Használj olajmentes termékeket. Különösen akkor, ha hajad nem csak vékonyszálú de könnyen zsírosodó is egyben.
  • Ha nem szereted a haj habot, használj helyette styling sprayt, amivel könnyebben és egyenletesebben el tudod oszlatni a terméket.
  • Ne ess túlzásba! Ha túl sok terméket viszel fel hajadra az könnyen felhalmozódik és elnehezíti a frizurád. Professzionális, fodrászodnál vásárolt termékeknél sokkal kevesebbszer fordul ez elő. Ez nem varázslat, csupán náluk alapvető elvárás, hogy több termék együttes használata se nehezítse el a hajat, így erre az igényükre a gyártók külön figyelmet szentelnek. 

 

Használj hővédőt, hajban maradó hidratáló sprayt!

Az olyan hőformázó eszközök, mint például a hajvasaló vagy hajsütővas erősen károsítják az összes hajtípust. Ez sajnos különösen igaz a vékonyszálú haj esetében. Ezért a legjobb az lenne, ha egyáltalán nem használnál hőformázó ezközöket, de tudjuk, ez nem mindenkitől elvárható. Ha nem tudsz lemondani róluk, akkor használatuk előtt mindenképp alkalmazz valamilyen hővédő terméket.

 

Igyekezz minél alacsonyabb hőfokon használni hőformázó eszközeid

Hogy megóvd hajad a roncsolódástól, kezdetben mindig a lehető legalacsonyabb hőfokra kapcsold az eszközeidet, majd fokozatosan emeld a hőmérsékletet, amennyiben az alacsonyabb fokozaton mégsem sikerült elérned a kívánt hatást.

 

  1. Egészséges haj = szép haj

 

Vágass rendszeresen hajadból, hogy megőrizd hajad egészségét!

A rendszeres hajvágás különösen azok számára fontos, akik vékonyszálú hajjal rendelkeznek. A vékonyszálú haj, ugyanis erősen hajlamos a töredezésre, ezért igyekezz legalább három havonta vágatni a végéből.

 

Alváskor kösd össze hajad!

Ha hosszú hajad van, alváskor kösd össze lófarokba, ugyanis az éjjeli forgolódásoktól hajad összekócolódik. A kifésülés pedig fájdalommal járhat és roncsolhatja is hajad. Lefekvés előtt tehát fésüld meg a hajad és kösd össze, hogy elkerüld az összegubancolódást és a fájdalmas reggeli fésülködést.

 

Fontold meg a szatén párnahuzat beszerzését!

Még ha összekötötthajjal is alszol éjjelente, reggeli fésülködéskor találhatsz pár gubancot hajadban, ha szeretnéd ezt elkerülni használj szatén párnahuzatot! A szatén huzat sokkal kíméletesebb a hajadhoz, mint a pamut. 

 

Összegyűjtöttük neked hajtípusodnak megfelelő termékeinket